Жена от руско-американски произход, арестувана по-рано тази година, докато посещавала семейството

...
Жена от руско-американски произход, арестувана по-рано тази година, докато посещавала семейството
Коментари Харесай

Съдят балерина за държавна измяна на Русия, дарила средства за Украйна

Жена от руско-американски генезис, задържана по-рано тази година, до момента в който посещавала семейството и в Русия, беше изправена пред съда за хипотетична държавна измяна в четвъртък, откакто управляващите я упрекнаха, че е събирала пари за изпращане на украинската войска.

Ксения Карелина, която е родена в Русия, само че е изградила нов живот като естетик в спа център в Лос Анджелис, след като имигрира в Съединените щати преди повече от десетилетие, е изправена пред присъда от 12 години до пожизнен затвор, в случай че бъде приета за отговорна.

L.A. ballerina goes on trial for treason in Russia after donating funds to Ukraine via
— Lois Norder (@GAinvestigate)
Процесът против нея ще бъде при закрити порти, както е всекидневно в такива случаи в Русия. Там оправдателните присъди за държавна измяна са необичайност.

Съдът в уралския град Екатеринбург разгласява малко видео на Карелина, седнала в стъклена клетка, облечена в дънки и зелена карирана риза. Тя се усмихваше леко, до момента в който репортерите ѝ правеха фотоси.

Най-малко дузина американци сега са затворени в Русия, част от възходящия лист на непознати жители, които са се оказали въвлечени в рецесията на връзките сред Москва и Вашингтон по време на войната в Украйна.

US-Russian ballerina Ksenia Karelina goes on trial for treason after donating funds to Ukraine
— New York Post (@nypost)
Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) задържа Карелина през януари, до момента в който тя гостува на родителите си и дребната си сестра в Екатеринбург.

Бившата ѝ свекърва Елеонора Среброски сподели пред Ройтерс през февруари, че Карелина се е прибрала у дома към Нова година, откакто приятелят ѝ я е изненадал със самолетен билет.

Тя е уверила приятеля си, че Русия е „ безвредна “ и че той няма причина да се опасява, че ще пътува там, съгласно Среброски.

Първоначално задържана по закона за „ дребно безчинство “, Карелина по-късно е упрекната в държавна измяна.

Среброски сподели, че Карелина е направила малко подаяние на Razom for Ukraine, основана в Ню Йорк организация с нестопанска цел, която изпраща невоенна помощ на страната, нападната от съветските сили през 2022 година

Карелина, която е при започване на тридесетте, идва в Съединени американски щати през 2012 година посредством стратегия за работа и образование и за малко е омъжена за сина на Среброски. Бившият ѝ съпруг я разказва като жена, обичаща заниманията, която не се интересува доста от политиката.

В профилите на Карелина в обществените мрежи има нейни фотоси с приятели на плажа и на пътувания, само че без политически послания.

Една фотография от ноември 2021 година я демонстрира в дълга рокля, усмихната и развяваща малко американско знаме, с надпис „ Гражданство “.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР